On-Road

1:10 Touring Car er den største onroad klasse i verden set på deltagerantal og derfor naturligt også den største klasse DRCMU kan tilbyde. Klasser rangerer fra Stock Open/U16, Stock og Modified. Desuden køres med Formel 1.

I to af klasserne – Stock Open og Stock køres med kontrolmotor. En kontrolmotor betyder, at det skal være en bestemt motor. Dette er valgt for at gøre konkurrencen så lige som mulig og for at begrænse kørernes udgifter. En kontrolmotor koster omkring 450 kr.

Stock Open er ikke en mesterskab klasse. Den er åben for alle, unge talenter og ældre kørere, der bare vil hygge sig. Der køres med 17,5T kontrolmotor eller lignende.

Stock U16 er en mesterskabsklasse for kørere under 16 år. Denne klasse køres efter de samme regler som i Stock Open og køres i heat sammen med denne klasse.

Stock er klassen lige over Stock open og meget konkurrencedygtig. Man ser tit kvalifikationsheat og finaler afgjort på tiendedele. Klassen har været den største deltagermæssigt over de seneste par år fordi mange synes at farten er passende til deres evner samt at konkurrencen er så stor som den er. Der køres med samme 17,5T kontrolmotor som i Stock Open, men med en gearing, der gør det noget hurtigere.

Modified er der hvor det virkelig går stærkt. Motorerne er ubegrænsede, kørerne som regel sponsorerede og gerne med stor erfaring i sporten. Får de plads, så går bilerne gerne over 100km/t. At køre en modified bil rundt på en bane fejlfrit i 5 minutter kræver stor koncentration og lynhurtige reflekser da de 100km/t nåes i løbet af 2-3 sekunder. Det er den mest publikumsvenlige klasse da synet af 8 biler der kører så stærkt som de gør, så tæt som de gør, er noget helt specielt.

Formel 1 er også i størrelse 1:10 og køres både inde og ude. Formel 1 er baghjulstrukket og ligner til forveksling de rigtige. Motorerne er ikke så stærke, men det går hurtigt alligevel. Der køres med 21,5T kontrolmotor.