Off-Road

Som det eneste forbund i Danmark tilbyder DRCMU også 1:10 offroad. Løbene bliver fortrinsvis kørt udendørs uanset vejrliget, men det er sket over årene at indendørs baner er dukket op. I lighed med Touring Cars er klassen delt op i 3 underklasser.

Stock er begynderklassen hvor man nærmest må stille op med alt da reglerne er afslappede i denne klasse. Så har du lyst til at stille op med en 2WD, 4WD eller Truck, så har du helt frit spil. Eneste krav er at du bruger en 13,5T brushless motor. Klassen er for begyndere o.l. og bliver hele tiden overvåget at der ikke er “pokalryttere” til stede.

2WD er nok den mest udfordrende klasse, specielt på glatte baner, og samtidigt nok den billigste af de hurtigere klasser. Motorerne er ubegrænsede men de fleste bruger 7,5-8,5T motorer. Der er stor prestige i at vinde denne klasse netop fordi bilerne kan være udfordrende at køre.

thecar 2WD buggy.

4WD er den hurtigste klasse med ubegrænsede motorer. Med omgangstider en del hurtigere en 2WD og en fart på langsiderne der er estimeret til +90km/t er det ikke en klasse for sarte sjæle. Bilerne kan være komplicerede og kræver en dybdegående forståelse for setup hvis de skal køre rigtigt. Stiller man op i denne klasse skal man ikke forvente at vinde fra dag 1.

01 smart copy 4 WD buggy.

Truck:  Større hjul, bredere og med et PickUp karosseri placeret imellem de brede hjul. Det er opskriften på en Truck.

En truck er opbygget på en 2WD platform men sporvidden er bredere og det gør trucken nemmere at køre på ujævne baner. Der er motor begrænsning på 8.5T og motorens ydeevne passer fint til den lidt større og tungere Truck. Klassen er også blevet lidt en uofficiel old boys klasse, hvor de lidt ældre voksne drenge hygger sig.