Info vedr. offroad 4WD regndæk:

https://www.drcmu.dk/2024/06/12/info-vedr-offroad-4wd-regndaek/
Tilladte regndæk i 4WD ændres fra de nuværende Schumacher Mezzo sølv compound (for og bag) til dem vi bruger på tæppeunderlag; Schumacher Cactus Silver (bag: U6842) og Cactus Fusion 2 Silver (for: U6897). Stadig 1 komplet sæt tilladt. De færdiglimede versioner med andre partnumre er selvfølgelig også tilladte.
Bemærk igen: ændringen er kun gældende 4WD, resten af klasserne kører videre uændret. Ændringen træder i kraft øjeblikkeligt.
Årsag: Til løbet i Tinglev i sidste weekend oplevede vi bekymrende dækproblemer på bagdækkene i 4WD i det tunge regnvejr. Vi har ikke fundet nogen rød tråd til årsagen, men alle problemer var identiske og tyder pt. på fejl i konstruktionen der gør at dækkene ikke kan holde til de hårde belastninger i 4WD samt mulig indtrængning af vand som yderligere belaster dækket indefra.
Vi fandt samme fejl på et sæt dæk hvor indlægget var gennemblødt og kunne vrides som en fyldt karklud og på et andet sæt hvor indlægget kun var meget let fugtigt.
Erstatningen med Cactus dækkene er testet i Tinglev hvilket resulterede i at grebet er en smule mindre, til gengæld er dækket slidstærkt og holdbart. Vi har valgt at ændre både for- og bagdæk for at bibeholde en fornuftig balance i bilen.
Vi er godt klar over at dette går ud over forhandlere og dem der allerede har købt dæk ind og det beklager vi selvfølgelig, men situationen er uforudset, uholdbar og kræver øjeblikkelig handling.
For fremtiden vil vi gerne understrege at det for alle, men især for 4WD kørerne, er vigtigt at holde vand ude af dækkene, f.eks. ved at tape eksisterende huller i fælgen eller slet ikke lave nogen, og holde øje med at limninger er 100% i orden.
Vi tester Mezzo dækkene gennem resten af året. Hvis de findes ok bliver de genindført, hvis ikke må vi finde en anden og mere langsigtet løsning for næste sæson. Så lad vær med at købe kassevis af dæk ind.
Jan Larsen
DRCMU Offroad